Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Foro Romano.

Her kan du for alvor gå på opdagelse i historien. 

Foro Romano var der, hvor det politiske og juridiske liv udspil- lede sig i det gamle Rom. Her mødte man sagførere, bankfolk, vekselerere og forretningsfolk - måske på vej til en retssag i en af de store basilikaer.

Foro Romano var Roms centrum indtil det blev for lille og Julius Cæsar i år 46 f. Kr. byggede sit eget marked på den anden side af Via dei Fori Imperiali.

På tegningen har vi taget udgangspunkt i Colosseum, og herfra tegnet en rute ind i Foro Romano.

På ruten kommer du først til Titus-buen og slutter ved passagen op til Piazza del Campidoglio, hvis du da ikke har mod på flere sammenstykninger af tempel- og basilikaruiner og derfor fortsætter op på det grønne Monte Palatino eller over Via dei Fori Imperiali for at besøge kejser-markederne.

Omtalerne her på siden er forholdsvis korte, og giver kun en basis-indføring i dette store område. Har du lyst til at vide mere om Foro Romano skal vi henvise dig til vor linkside, hvor der er mange flotte sider om emnet, eller til vor litteraturliste, hvor du kan finde flere gode bøger om Foro Romano.

Link til en tur rundt i Foro Romano:

Det har i flere år været gratis at besøge Forum Romanum, men man har nu genindført entrébetaling til området.

En entrebillet koster 12 euro og giver adgang til Forum Romanum, Colosseum og Palatinerhøjen.

Man har også ændret lidt på åbningstiden i Forum Romanum, så der nu er åbent dagligt fra kl. 9,00 til en time før solnedgang og lukket om mandagen.

I forbindelse med at man igen er begyndt at tage entre til Forum Romanum, har man åbnet den "gamle" hovedindgang ved Via dei Fori Imperiali. Her er den korteste kø, og så kan man købe en fællesbillet til Forum Romanum og Colosseum.

Benytter man denne indgang, kommer man ind ved punkt 22. 

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Nederst kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og et link til vort store index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk