Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Francesca Romana

Santa Francesca var en ganske almindelig kvinde fra Trastevere, der i det 15. årh. stiftede et selskab for gudfrygtige kvinder, der skulle hjælpe fattige og syge.

Hun er siden blevet de motorkørendes helgen, hvilket er årsagen til at man foran kirken, hvert år den 9. marts kan se et inferno af biler med bl.a. fromme romerske taxi-chauffører og andet godtfolk.

De møder op for at få den årlige velsignelse af deres køretøjer som en ekstra sikkerhed med buler og skrammer i den romerske trafik.

Oprindeligt hed kirken Santa Maria Nova, men skiftede navn til Santa Francesca Romana da bilejernes skytshelgen blev kanoniseret i 1608.

En legende fortæller om en troldmand ved navn Simon Magus, der for at vise sin magt overfor apostlene Peter og Paulus, svævede hen over Foro Romano.

Apostlene faldt på knæ og bad Gud vise, hvem der bestemte, hvilket resulterede i at troldmanden faldt død til jorden.

I kirken kan man se mærker efter de to apostles knæ.

En anden sten ved nedgangen til krypten markerer, hvor Peter og Paulus bøn gik i opfyldelse og Simon Magus faldt til jorden. 

Den hellige Franceska ligger begravet i krypten, hvor der er et tidligt arbejde af Bernini og i sakristiet opbevares et stort maleri af Maria med barnet, som anses for at være ét af de ældste kristne malerier overhovedet (6. årh.).

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk