Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Konstantins bue

Mellem Colosseum og indgangen til Foro Romano ligger Konstantins bue, som han lod opføre i år 315 e.Kr. for at fejre sin sejr nogle år tidligere over sin medkejser Maxentius, som han hævdede at have vundet over med Kristi hjælp.

Uagtet denne påstand er der ingen kristelige symboler at spore på buen, hvor det meste af udsmykningen er hentet fra tidligere monumenter.

Man ser statuer af daciske fanger og relieffer af Marcus Aurelius, der uddeler brød til de fattige og inde i selve buen er Trajans sejr over dracierne vist.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk