Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Curia

Vogt dig kære læser. Dette er en kopi af det sted, hvor det romerske senat holdt deres møder.

Den oprindelige curia stod der, hvor Santi Luca e Martina ligger i dag og blev ødelagt efter en brand i år 52 f. Kr., hvorefter Julius Cæsar byggede en ny curia i udkanten af Foro Romano.

Men kopien, der er opført efter model af Diokletians curia, er bestemt et besøg værd, da den bl.a. byder på 2 vægrelieffer, som Trajan bestilte som udsmykning af Rostra, hvor han selv er afbilledet, på det ene siddende på en trone modtagende en mor med barn, og på det andet, hvor han tilintetgør optegnelser over ubetalt skat for at frigøre gode borgere for gæld.

Flink fyr, ham Trajan!

Også bronzedørene er en kopi af de originale, der blev fjernet af pave Alexander VII og nu pryder indgangen til S. Giovanni in Laterano.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk