Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Basilika Emilia

Denne basilika er bygget under republikken af konsulerne Marcus Emilius Lepidus og Marcus Fulvius i år 173 f. Kr. og har oprindeligt fremstået som en rektangulær sal med en søjlegang med marmorgulv, som vi viser det på billedet her til venstre.

Basilikaerne i det gamle Rom blev ikke opført med noget religiøst formål, som man ellers forbinder det med en basilika. 

Det var her politikere, pengeudlånere og forretningsfolk holdt til, og det var også her retslige opgør blev afgjort. 

Hvis man ser på de stadigt bevarede stenblokke i gulvbelægningen, kan man tydeligt se små grønne pletter i marmoret. 

Det er spor efter mønter, der er smeltet sammen med bronze fra taget under én eller flere af de brande, der hærgede basilikaen.

Ved basilikaen finder du også denne stenplade med de såkaldte "kardinalord".

Klik på billedet for at se det i stor størrelse og for at få en nærmere forklaring og en lille oversættelse af IMP, AUG, TRIB og PLEPS.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk