Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Basilika Julia

Her mellem Saturn-templet og templet for Castor og Pollus (som ses bagerst i billedet) lå basilika Julia, der blev påbegyndt af Julius Cæcar i år 54 f. Kr. og færdigbygget af hans nevø Augustus.

Netop som basilikaen stod færdig i år 9 f. Kr. blev den hærget af en brand og både Gajus og Lucius var medvirkende til den endelige fuldførelse.

Det er ikke meget, man kan se af basilikaen, da den, som så meget andet på Foro Romano, har været genstand for utallige plyndringer. 

Så dele af den kan ses andre steder i byen, men det er dog muligt at danne sig et indtryk af, denne store basilika, der har målt 18 x 82 meter indvendigt og 49 x 101 meter udvendigt.

Det var i øvrigt i Basilika Julia, at alle civile retssager blev behandlet i Foro Romano.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk