Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Cæsars tempel

Der er ikke meget tilbage af templet, der blev indviet til "Divus Julius" (den guddommelige Julius Cæsar) af hans adoptivsøn Augustus i år 29 f. Kr., hvorimod man på Antiquarium opbevarer en billedfrise og nogle andre fund fra templet. 

Templet, der havde en stor podium-terasse og hvis tag blev båret af søjler, var dekoreret med bådspidser, som Augustus havde erobret fra Antonius og Cleopatra i søslaget ved Actium i år 31. f. Kr.

Templet blev opført netop på det sted, hvor Cæsar blev brændt efter mordet på ham d. 15. marts år 44 f. Kr.

Måske for at understrege sin families legitimitet og kontinuitet holdt kejser Tiberius begravelsestalen over sin adoptivfar netop her, inden han blev stedt til hvile i sit runde Augustus mausoleum, men det er jo en helt anden sag, som du kan læse mere om på siderne om Rione 4 - Campo Marzio.  

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk