Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Antoninus og Faustinas tempel

Ligesom på siden om Romulus tempel og Santi Cosma e Damiano (også på Foro Romano), er dette også en side med 2 seværdigheder.

Det er nemlig sådan, at Antoninus og Faustinas tempel nærmest hænger sammen med kirken San Lorenzo in Miranda, og det er da også lidt af et besynderligt syn, at se denne barokfacade, der toner frem over forhallen til det antikke tempel.

Templet er oprindeligt indviet af kejser Antoninus Pius i år 141 e. Kr. til hans elskede hustru Faustina, men da kejseren selv døde, blev det også viet til ham.

Da man mente, at San Lorenzo var blevet dødsdømt netop på dette sted, blev templet i det 11. århundrede omdannet til kirken San Lorenzo in Miranda.

Den oprindelige kirke er der ikke mange spor af, og den kirke, man kan se i dag er fra det 17. århundrede.

Se også linket her til højre på siden "En mærkelig dør"..

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk