Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Templet for Castor og Pollux

Dette tempel er, som så mange andre på Foro Romano, blevet ombygget nogle gange - senest under kejser Tiberius efter en brand i år 12 f. Kr.

I mange år blev det stedet hvor byens mål og vægt-myndigheder holdt til, men det har også huset en række bankiervirksomheder. 

Oprindeligt er templet opført til ære for Castor og Pollux, to tvillinger, der var rytternes beskyttere.

Under slaget i år 406 f. Kr. mod de afsatte tarquiner-konger, lovede Roms diktator Postumius, at bygge dette tempel, hvis romerne sejrede.

Legenden fortæller, at de to tvillinge viste sig på slagmarken og hjalp romerne, så det er vel naturligt, at de måtte have et tempel på Foro Romano.

De tre slanke korintiske søjler, der står tilbage af templet for Castor og Pollux vidner om den storhed, der har hersket på Foro Romano og er vel også en af de smukkeste seværdigheder. 

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk