Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Ponte S. Angelo

Porta San Paolo

Roms broer og byporte

Rom er i princippet vokset op omkring et vadested i Tiberen, hvor et lille handelssted udviklede sig, og byen kan i virkeligheden takke floden for at den i det hele taget eksisterer.

Men floden kunne også være en fare for byen, som den tit har oversvømmet, ligesom den har været kilde til flere epidemier. 

Omkring Rom finder man den aurelianske mur, der blev påbegyndt af kejser Aurelian og stod færdig under kejser Probus omkring år 180.

Kejser Aurelian lod muren opføre som et forsvarsværk mod de germanske stammer, der på den tid plyndrede og hærgede det meste af Italien. Muren var omkring 18 km. lang, havde 18 porte og 381 tårne, men var ikke særlig høj, før kejser Maxentius i år 306 byggede den højere, så den fik omkring den dobbelte højde.

Porta San Sebastiano er den største og mest velbevarede port, som opr. hed Porta Appia, da den ligger ved starten til Via Appia Antica. Men i kristen tid fik den det nuværende navn, da Via Appia fører ud til katakomberne og San Sebastian Basilikaen, der var et yndet mål for pilgrimme.

På denne side har vi valgt at præsentere de broer, der fører over Tiberen indenfor bymuren, samt de vigtigste af murens porte:

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Nederst kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og et link til vort store index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk