Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Konstantins basilika

Dette var Foro Romano's største bygning, der blev påbegyndt i det 4. årh. af kejser Maxentius og færdigbygget af kejser Konstatin, da han efter slaget ved den milviske bro afsatte Maxentius i år 312 e. Kr.

Denne kæmpe basilika dækkede et areal på 100 x 65 meter, hvoraf man i dag alene kan se de tre store tøndehvælvinger med kassettelofter.

Indtil det 7. årh. havde bygningen et tag af forgyldte tagsten, som blev nedtaget og genanvendt på den tidligere Peters-kirke, ligesom Michelangelo gjorde intense studier af basilikaen inden han tegnede de oprindelige tegninger til Peters-kirkens kuppel.

Også en af basilikaens søjler, der holdt taget, fandt en ny plads, og kan i dag ses på Piazza Santa Maria Maggiore.

Endelig fandt man i den vestlige apsisside i 1483 fragmenterne af den kolossalstatue af Konstantin, der i dag er udstillet i gården til Palazzo dei Conservatori.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk