Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Titus-buen

På vejen fra Colosseum og ind på Foro Romano går man under kejser Domitian's bue fra år 81 e. Kr. opført til ære for hans bror Titus og faderen Vespasians sejre i Judæa.

Reliefferne vidner om den triumferende procession af romerske soldater, der bærer bytte hjem fra templet i Jerusalem i år 70 e. Kr., da romerne vendte tilbage efter nogle års sejrrige togter, hvor man gjorde en ende på jødernes oprør mod de romerske embedsmænds hensynsløse udnyttelse.

Reliefferne er meget eroderede, men det er dog muligt at se krigsbyttet i form af altre, trompeter og syvarmede lysestager.

Relieffet fremstiller hjemtagelsen af to af de største helligdomme og kostbarheder fra det jødiske tempel i Jerusalem: Salomons alter og Den syvarmede Lysestage", et tab siden begrædt af alle rettroende jøder. 

Den hellige ark forsvandt også ved samme lejlighed, men dens skæbne er ukendt for alle undtagen Indiana Jones.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk