Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Venus og Rom-templet

Dette er det største af templerne i Foro Romano - eller i Rom for den sags skyld.

Det blev bygget af Kejser Hadrian i år 135 e. Kr. og viet til Roma som byens personifikat og til Venus fordi hun var mor til Ænenas, som igen var far til Romulus og Remus.

Templet brændte i 283 og blev genopført af Maxentius i 307. 

Det var i brug også efter at kristendommen var indført som officiel religion og stod helt frem til 625, hvor kejser Honorius I rev det ned og genbrugte (stjal) bronze-tagpladerne til den første Peters-kirke, Konstantins Basilika.

Templet står præcist der, hvor Neros gyldne hus havde sin vestibule.

Arkitekten bag templet var Apollodorus, der blev henrettet af kejseren, da de siddende statuer i nicherne var for store.

Havde disse statuer forsøgt at rejse sig, ville de have stået hovederne mod loftet, og sådan noget sjusk kunne kejser Hadrian naturligvis ikke leve med, så det kostede den stakkels arkitekt livet.

Ja, man levede livet farligt, hvis man omgik datidens kejsere.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk