Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Saturn-templet

Den ruin, man ser i dag er fra det 4. årh. e. Kr., men på samme sted stod et tidligere tempel også for Saturn, der var fra det 5. årh. f. Kr.

Saturn var gudernes konge i en tid, hvor der hverken fandtes krig, kriminalitet eller slaver.

Mest på grund af det sidste var han især tiltrækkende for de lavere klasser og specielt for slaverne.  

Hvert år mellem den 17. og 23. december fejrede man hans regeringstid med festligheder og ofringer – de såkaldte Saturnalier.

Mens festlighederne stod på var alle retssale og skoler lukkede. Ingen fanger kunne straffes og der kunne ikke erklæres krig.

Der blev også ændret på den sociale orden under festlighederne, således slaverne spiste sammen med deres herre, som i nogle tilfælde endog serverede for dem.

I de private hjem gav man hinanden gaver og spillede forskellige spil i denne tid, som på mange punkter havde traditioner, som kan være bevaret i nogle af vor tids juletraditioner.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk