Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

De 7 valfartskirker i Rom

Allerede i tidlig kristen tid har man spor af pilgrims- færd til Rom.

Utallige graffiti i katakomberne vidner om starten på denne pilgrimsfærd til Rom, der fik status som ”Det andet Jerusalem” på grund af apostlene Peter og Paulus.

Og da kristendommen i tiden derefter bredte sig nordpå i Europa, drog flere og flere pilgrimme til Rom for at besøge de steder, hvor Sankt Peter og Paulus, Laurentius og Sebastian havde forkyndt evangeliet og lidt martyrdøden. 

Ud over kirkerne for disse 4 personer tilkom så Santa Croce kirken for den hellige Helena, der bragte Jesus kors til Rom, Laterankirken, Roms domkirke, og Santa Maria Maggiore, Roms største Maria-kirke.

Og hvor pilgrimsfærden i første færd var styret af en decideret bodsgang til kirkens helligste steder, så blev motivet for dem efterhånden også styret af udsigten til det universelle aflad, som blev belønningen for pilgrimsfærden fra 1300-tallet og fremefter.

I sidste halvdel af 1500-tallet oplevede pilgrimsfærden et voldsomt opsving under modreformationen. Og i Rom kom den romerske ”apostel” San Philippo Neri til at spille en væsentlig rolle, da han grundlagde broderskabet og hospitalet Santa Trinità dei Pelegrini e Reconvalecenti, som i forbindelse med jubelåret 1575 gav hjælp til mere end 145.000 pilgrimme og allerede i 1625 var tallet steget til næsten 600.000.

Han organiserede også bespisning af de mange pilgrimmene og overnatningsmulighed i områderne omkring de 7 kirker og i forbindelse med jubelåret fik han indført, at alle der blot besøgte én af kirkerne eller én af katakomberne i et jubelår, ville få total syndsforladelse.

Og siden da er pilgrimme, og ikke mindst i jubelårene, strømmet til Rom for at gennemføre denne bods- og pilgrimsfærd. Og i dag, afledt af den globaliserede masseturisme, er pilgrimsfærden også så institutionaliseret, at mange hoteller i området omkring de 7 kirker har specialiseret sig i specialtilbud, især omkring påske, hvor der sælges en ”pakke” med ophold, fortæring og organiseret pilgrimsfærd i bus eller til fods (21,5 km.) inkluderet.

De 7 valfartskirken har indtil år 2000 været de følgende og i den anførte rækkefølge:

1 San Pietro in Vaticano

2 San Paulo fuori le Mura

3 San Sebastiano

4 San Giovanni in Laterano

5 Santa Croce in Gerusalemme

6 San Lorenzo fuori le Mura

7 Santa Maria Maggiore

Men i jubelåret 2000 erstattede pave Johannes Paul II San Sebastiano med:

3. Santuario della Madonna del Divino Amore

Om denne ændring er kommet for at blive må fremtiden vise.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk