Storbyferie Rom - miniferie Rom -hoteller Rom - Hotel Rom - Rom hoteller - Hoteller i Rom - Ja, om det drejer som et billigt Rom hotel eller et godt Rom hotel - de bedste og billigste Rom hoteller finder du på Rom-guide.dk

Fly Rom - Flybilletter Rom - Rom flybillet - Flybilletter til Rom - Ja, om det drejer som et billige Rom fly eller flybillet Rom - de bedste og billigste flybilletter finder du på Rom-guide.dk

Tilbage til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

På Rom-guide.dk har vi omtale af mere end 400 seværdigheder - og flere kommer til! Du kan finde omtaler af såvel kendte som mindre kendte steder på listen her til højre, der er emneopdelt for overskuelighedens skyld.

Nedenfor finder du de forskellige seværdigheder opdelt i 8 hovedgrupper og så har vi vores helt særlige side, hvor alle seværdighederne er opdelt efter beliggenhed.

Broer og byporte.

Fontæner og obelisker

Bygninger  

Pladser og gader  

Ponte Fabricio

Fontana della Tartarughe

Piazza Colonna

Piazza della Consolazione

Rom er i princippet vokset op omkring et vadested i Tiberen, hvor et handelssted udviklede sig, og byen kan i virkeligheden takke floden for sin eksistens. På denne side har du byporte og broer.

I Rom bydes der på hele 280 fontæner - lige fra de mest svulmende pragtstykker til små fontanella'er med stille rislende vand og her finder man arbejder af de største billedhuggere i verden.

Rom er ikke kun antikke bygninger. Denne side viser vejen til andre spændende og flotte bygninger af nyere dato, som du bestemt må lægge vejen forbi på din næste rejse.

Rom er de store indtryks by. Hvem er ikke ved det første besøg blevet fascineret og overrumplet af byens kirker, gadeanlæg, fontæner, pladser og paladser. 

Museer / samlinger

Historiske bygninger  

Roms kirker  

Monumenter, statuer og grave  

Palazzo Doria

Pantheon

Isola Tiberina

Vittoriano

Her er siden med en meget omfattende omtale af Roms museer fra de største med verdenskunst til de mindste med bl.a. pastafremstilling og julekrybber.

At rejse til Rom er vel helt sikkert  ensbetydende med besøg af de store historiske bygninger. 

Rom-guide.dk viser vejen på denne side.

At skrive om Roms kirker, er at begive sig ud i et ganske stort emne, da der er flere kirker i Rom, end der er dage i året.

Rom byder på et utal af monumenter, grave og statuer, så det er virkelig et stort emne, og en side, hvor linkene til højre vil vokse støt gennem tiden.

Romerske rioni

Seværdigheder opdelt efter beliggenhed.

Rom er opdelt i bydele (de såkaldte rioni).

Udover emneopdelingen her på siden, har vi også en side, hvor de enkelte seværdigheder er placeret efter beliggenhed i disse rioni.

Det gør at du lettere vil kunne planlægge rejsens enkelte dage og derved udnytte tiden bedre.

Klik på kortet for at læse mere om de romerske bydele og deres spændende historie.

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk