Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

San Giovanni in Laterano

Dette er Roms første kristne basilika opført på de jorde som Konstantin i begyndelsen af det 4. årh. overtog efter Laterani-familien. 

Den kirke vi ser i dag har samme form, som den oprindelige, men er blevet ødelagt 2 gange og senest ombygget af Borromini i 1646, ligesom hovedfacaden er fra det 18. årh. Inden paven i 1309 flyttede til Avignon, boede han i det tilstødende Lateran-palads, hvor også paver indtil 1870 blev kronet i kirken.

Kirken er Rom's hovedkatedral og ved siden af kirken ligger der et lille dåbskapel, om hvilket der er denne historie: 

Natten før sin kamp mod Massenzio, der efterstræbte ham tronen, hørte kejser Konstantin den Store i en drøm en stemme sige "In hoc signo vinces" - i dette tegn vil vi sejre. 

Kejseren lod Kristi navnetræk afløse soltegnet på sine skjolde og vandt det blodige slag ved Ponte Milvo. 

I taknemlighed lod den sejrende kejser baptisteriet bygge, og lod sig også selv døbe her. 

Bag Lateran-paladset ligger i øvrigt "La Scala Santa" - den hellige trappe, som skulle være den Jesus gik op af i Pilatus' palads i Jerusalem, da han skulle dømmes, og som er flyttet til Rom af Helena.

Trappen besøges dagligt af mange, der på knæ gør vejen op til det lille kapel for enden af trappen mens de mumler bønner.

San Giovanni in Laterano er valfartskirke hvilket du kan læse mere om ved at klikke her.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk