Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

San Paolo fuori le Mura

Kirken er grundlagt af Konstantin over apostlens grav, ombygget flere gange siden og nedbrændt næsten til grunden i 1823. 

Kirken blev genopbygget og genindviet i 1854. 

Flere af de oprindelige meget smukke mosaikarbejder er blevet rekonstrueret og/eller restaureret.

Således Gallia Placidias triumfbue med mosaikker fra det 5. årh. samt en række af fine middelalderlige mosaikker og ikke mindst de af dem, der smykker Paulus grav og de venetianske mosaikarbejder i apsis. 

Et must ved besøg i kirken er den utroligt smukke klostergård med de dobbeltsnoede og farverigt indlagte søjler samt det meget interessante kirkemuseum med meget fine og originale antikva fra kirkens historie og som heldigvis ikke blev flammernes bytte i 1823.

San Paolo fuori le Mura er valfartskirke, hvilket du kan læse mere om ved at klikke her.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk