Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

San Lorenzo fuori le Mura

Skabt ved sammenlægning af San Lorenzo, der blev bygget af Konstantin oven på martyrgraven og Chiesa della Vergine, der stammer fra 400-tallet.

Den meget markante søjleforhal blev tilføjet i middelalderen og kirken rummer fra samme periode meget smukke freskoarbejder og et fint cosmatisk gulv, bispetrone, skranke og påskelysestage. 

Derudover arbejder af så illustrer kunstnere som Pietro da Cortona og Duquesnoy samt gravkapel for pave Pius XI. 

Kampaniletårnet blev opført i 1200-tallet. Kirken blev voldsomt ødelagt ved bombardementer i 1943, men smukt restaureret i perioden derefter.

San Lorenzo fuori le Mura er valfartskirke hvilken du kan læse mere om ved at klkke her.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk