Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Tivoli

Villa d'Este

I 1461 byggede pave Pius II fæstningen Rocca Pia og erklærede:

Det er nemmere at generobre Rom, når man har Tivoli, end at generobre Tivoli, når man har Rom.

Dette fortæller lidt om, hvor populær Tivoli var - og er.

Byen har da også været et attraktivt sommerferiested siden republikkens tid, hvor berømtheder som digterne Catullus og Horats, Cæsars mordere Brutus og Cassius og kejserne Trajan og Hadrian har bygget villaer.

Byens absolut største seværdighed er renæssancebygningen Villa d'Este og dennes pragtfulde park, men det er bestemt også værd at lægge vejen forbi de flotte Aniene-vandfald, som kejser Augustus påstod havde kureret hans søvnløshed.

Udenfor Tivoli ligger Villa Gregoriana og Hadrians Villa, så der er nok at tage fat på, hvis turen går op i bjergene til Tivoli.

Man kan tage toget (FS) fra Termini eller Tiburtina eller bussen fra Rebibbia, der er en station på metrolinie B.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk