Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Hadrians Villa

Klik for større foto

Klik for større foto

Klik for at se billedserie

Villa Adriana, som den kaldes på italiensk ligger ca. 30 km. øst for Rom og små 5 km. syd for Tivoli og dækker i dag et udgravet areal på ca. 60 hektar, mens det i antikken opr. har været dobbelt så stort.

Villaen, der er opført i år 118 - 133, består af mange forskellige bygninger, som ikke er arrangeret efter noget bestemt mønster. 

Så måske har Hadrian ønsket at bryde de ellers så strenge regler, der normalt præger romersk byplanlægning med lige gader og rette vinkler.

Hadrian har givet lade sig inspirerer af de bygninger, han har set på sine mange rejser i de romerske provinser.

Villaen var ukendt helt op til den tidlige renæssance, og udgravningerne blev påbegyndt af pave Alexander VI.

En del af de byggematerialer, der er blevet anvendt til opførelsen af  Villa d'Este, er hentet i Hadrians Villa.

Udover selve udgravningerne er der et interessant museum, der bl.a. viser en model af området, som det har set ud i antikken.

Ved at klikke på det nederste af billederne i rækken får du forevist en billedserie, der viser hvor smukt området fremstår, når mørket har sænket sig og der bliver sat lys på udgravningerne.

Vi skal dog bemærke, at området normalt lukkes ved solnedgang.

Den nemmeste måde at komme til Hadrians Villa er ved at tage ud til Tivoli med metrolinie B til Rebibbia, og derfra begive sig op i bjergene med bus.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk