Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Villa d'Este

Den absolut største seværdighed i Tivoli er Villa d'Este.

Går turen udenfor Rom, må du endelig vælge at besøge Villa d'Este, som er bygget på fundamen- tet af et gammelt benediktinerkloster. 

Villaen, der er tegnet af Pirro Ligorio, blev i det 16. årh. udbygget af kardinal Ippolito d'Este, så dens smukke beliggenhed med udsigt fra bjergsiden, blev udnyttet bedst muligt. 

Men selvom bygningen er meget smuk med en utroligt flot udsmykning, der er godt bevaret, er det haven, der er årsagen til dens berømthed. 

Her kan man se det store vand-orgel og de 100 fontæner, der er udformet som obelisker, skibe og d'Este-familiens våben ørnen – alt smukt tilgroet med mos, samt nyde den flotte udsigt mod Rom. 

Villaen og parken er åben tirsdag – søndag fra kl. 9 til en time før solnedgang. Bemærk, at der er lukket på officielle helligdage.

Den nemmeste måde at komme ud til Tivoli, er ved at tage metrolinie B til Rebibbia, og derfra begive sig op i bjergene med bus. 

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk