Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Augustus Forum

Den centrale bygning på Augustus Forum var templet for Mars Ultor (den hævnende Mars). Augustus svor, at han ville bygge et sådant tempel til ære for sin adoptivfader Julius Caesar, da han havde besejret caesarmorderne Brutus og Cassius i slaget ved Philippi i år 42 f. Kr.. 

Templet blev først indviet 40 år senere og var næsten en tro kopi af Caesars Forum, blot i kortere men bredere form og med 2 exedrasider.  

Centralt på den åbne forumplads var en statue af Augustus, fremstillet som triumfator i stridsvogn. I templet var der statuer af Mars, Venus og Divus Julius (den guddommeliggjorte Caesar) sammen med en del af hans ejendele, bl.a. hans sværd, samt erobrede estandarder. I dag ses kun tempeltrappen tydeligt sammen med 4 sidesøjler og flere mere fragmentariske søjlerester fra frontens oprindelige 8 søjler. Den store brune bagvæg er original og blev opført som en brandmur ud mod det bagvedliggende og tæt befolkede Suburra-kvarter, det nuværende Monti. 

Hele anlægget prises af antikke kilder som et farvestrålende vidunder i mangefarvet marmor og med talrige udsmykninger og statuer. Ud over templet var området primært centrum for førelse af retssager.

Det gælder for dette forum som for de øvrige fora, at de skånselsløst blev plyndret under renæssancen af især byggeivrige paver, men på bekostning af mange antikke anlæg har vi så fået så meget andet af det, kirker, paladser og fontæner, som vi i øvrigt ellers priser som vidunderligt i Rom.

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk