Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Nervas Forum

Dette forum kaldtes også Forum Transitorium, da det dannede overgang mellem Augustus Forum og Vespasians Forum og forbandt den vigtige Argiletum-vej fra Forum Romanum til Suburra-kvarteret bag kejserforaerne. 

Det blev påbegyndt af Domitian i slutningen af det 1. årh. e. Kr. og afsluttet af Nerva, deraf navnet. 

Kun en ¼-del af anlægget kan ses i dag, nemlig resterne af det Minerva-tempel der dannede baggrund for den nu kendte forum-stil.

Bagerst i anlægget ses 2 meget store korinthiske søjler fra anlægget samt en relief-frise der viser Minerva som dyds-underviser i syning og vævning. 

Templet stod næsten i klassisk form, indtil pave Paul V i starten af 1600-tallet nedbrød det for at bruge dets marmor til Paolina-fontænen på Gianicolo-højen. 

PK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk