Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

EUR

Klik for stor størrelseKlik for stor størrelseKlik for stor størrelse

Fascismen har præget Rom mange steder. 

Tænk blot på Mussolini's grimme brede boulevarder Via della Concilliazione (mellem Tiberen og Peters-kirken) og Via dei Fori Imperiali (mellem Piazza Venezia og Colosseum, der helt har udslettet Vespasians Forum).

Men som et helt særligt monument over fascismen i Rom står bydelen EUR.

Esposizione Universale di Roma er en forstad til Rom, der blev opført til en international udstilling, hvor der skulle afholdes en slags "arbejdets olympiade" i 1942.

På grund af krigen blev denne olympiade imidlertid aldrig til noget.

Den opblæste arkitektur skulle forherlige fascismen, og den er da også særdeles iøjnefaldende. 

Bl.a kan man ikke undgå at bemærke Palazzo della Civilta del Lavore (også kaldet det Firkantede Colosseum), når man kører af motorvejen fra lufthavnen til Rom, og kirken, som du kan se nederst er et utroligt eksempel på - uden synderligt held - at eftergøre de gamle mestre.

Bydelen stod færdig i 50'erne, har en i princippet ganske vellykket planlægning, og er et populært sted at bo.

De store marmorbygninger huser en del regeringskontorer og museer, hvoraf Museo della Civilta Romana, der har en model af Rom på Konstantins tid, bestemt er et besøg værd.

I den sydlige del af EUR ligger det enorme Palazzo dello Sport, der blev opført til de olympiske lege i 1960, og så byder EUR også på Rom's store forlystelsespark Luneur.

Har man lyst til et besøg i EUR, er det blot en lille tur med metroen. 

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk