Til hovedsiden

Versione Italiana

De Romerske Rioni 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Rione 20 - Testaccio.

Rione Testaccio er ikke en af de "gamle rioni", for den har oprindelig været en del af Rione Ripa.

Navnet på Rione Testaccio kommer af det latinske testaceus, der betyder potteskår.

Og området har da også fået navnet efter det vældige bjerg af potteskår - Monte Testaccio, der i virkeligheden er en 35 meter høj affaldsdynge, som stammer fra rester af amforer, der i århundreder blev henkastet her.

I højens omkreds var utallige grotter, der tjente som depoter for vin, olivenolie og andre varer, ligesom der var værksteder og værtshuse. Der findes i dag fortsat enkelte grotter, og en enkelt af dem tjener stadig som restaurant.

Inden man kommer til Monte Testaccio, skal man fra den brede Via Marmorata, gennem et - ved første øjekast - kedeligt beboelseskvarter. Men kik ordentligt efter, for det er i virkeligheden et dejligt folkeligt og ukompliceret sted, hvor der gemmer sig det ene gode spisested efter det andet.

Her er totalt turistfrit og serveres gode og solide retter som spaghetti alle carbonara (spaghetti på kulsviermaner) og trippa. Og til priser, hvor alle kan være med, så man også kan få råd til en flaske Frascati!

Tag en slentretur gennem området op mod Porta S. Paolo, nyd en maciato og måske en lille amaro på vejen - og kik så ind på den protestantiske kirkegård ved siden af pyramiden.

Klik her for at læse mere om bogen

Læs mere om de romerske rioni i bogen:

PÅ EVENTYR I DE ROMERSKE RIONI

Historier, legender, 14 slentreture med mere end 200 seværdigheder og 30 hemmelige adresser på gode spisesteder.

Teksten på denne side er hentet fra bogen om de romerske rioni af Helge Kamp.

Har du lyst til at læse mere om de romerske bydele og deres kendte og mindre kendte seværdigheder kan du købe bogen via Rom-guide.dk. 

Klik på billedet for at læse mere om bogen.

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Nederst kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og et link til vort store index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk