Til hovedsiden

Versione Italiana

De Romerske Rioni 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Rione 10 - Campitelli.

Campitelli kommer af Campidoglio.I denne rione ligger det ældste Rom:

Capitol, Forum Romanum Palatiner-højen og Colosseum.

Her kan man opleve historiens vingesus på nært hold - eller det der er tilbage af den!

Gennem tiderne er området nemlig blevet hærget, først af barbarernes ødelæggelser, så af pavernes vandalisme og endelig af vor tids "reguleringer".

Paverne og de romerske stormænd hentede uden skrupler materialer til kirker og paladser fra Forum Romanum og Colosseum. Utallige søjler til Roms kirker er hentet fra de antikke templer på Forum og fra kejserpaladserne på Palatiner-højen.

Tonsvis af marmorblokke og statuer er gennem tiden havnet i de såkaldte calcare (kalkovne). Fra Colosseum hentede man travertiner-blokke til paladsbyggerier og fra kejsertidens flot udsmykkede termer hentede man både marmor og porfyr.

Barbarer og jordskælv gjorde forarbejdet, paver og romerske stormænd fuldendte tilintetgørelsen af Campitelli's historiske værdier.

Rione Campitelli har i sit bomærke en basilisk, der er et fabeldyr, hvis blik var dræbende. I ordets græske oprindelse betød det konge, og ofte blev det vist med en krone på hovedet. Denne betydning passer fint på Campitelli, der jo er stedet, hvor romerrigets historie tog sin begyndelse med de legendariske sagnkonger, efterfulgt af imperatorer, hvis blik givet også kunne være en tavs dødsdom.

I dag er der ingen fare ved at begive sig ind i Campitelli. Det skulle da lige være, når man skal krydse en af de store trafikåre, som skærer gennem området.

Turisterne strømmer da også til området, der om aftenen er oplyst af utallige projektørlys , for at opleve "det gamle Rom".

Vi tænker på, hvor heldig f.eks. Goethe har været ved at have fået lov til at opleve Colosseum i måneskær - uden hverken projektører og turister.

Klik her for at læse mere om bogen

Læs mere om de romerske rioni i bogen:

PÅ EVENTYR I DE ROMERSKE RIONI

Historier, legender, 14 slentreture med mere end 200 seværdigheder og 30 hemmelige adresser på gode spisesteder.

Teksten på denne side er hentet fra bogen om de romerske rioni af Helge Kamp.

Har du lyst til at læse mere om de romerske bydele og deres kendte og mindre kendte seværdigheder kan du købe bogen via Rom-guide.dk. 

Klik på billedet for at læse mere om bogen.

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Nederst kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og et link til vort store index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk