Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Piazza Colonna

På Piazza Colonna findes 2 ting af betydning - alt efter interesse.

Nogle vil styrte ind i Roma-butikken, hvor fodboldinteresserede kan købe alt tænkeligt fra trøjer, slips og hatte til madkasser og nøgleringe med fodboldholdets logo. 

Andre vil tage billeder af den store Marcus Aurelius' søjle, der i øvrigt er en imitation af Trajans søjle på Via dei Fori Imperiali. 

Søjlen er rejst efter Aurelius' død i år 180 til minde om hans sejre over de barbariske Donau-stammer, og består af 28 marmortromler, hvorpå de 20 spiraler genfortæller den germanske krig i år 171 - 73 og øverst den sarmatiske krig i år 174 - 75. 

På toppen af den 30 meter høje søjle stod først en statue af kejseren, men den blev erstattet af nuværende bronzefigur af Paulus, da pave Sixtus V bestilte Domenico Fontana til at restaurere søjlen i 1588.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk