Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Sutri

Rom er og bliver pragtfuld, det skal der ikke herske nogen tvivl om. Men det er de små byer udenfor metropolen så sandelig også!

Når man har været i Rom i nogle dage kan det være næsten befriende at begive sig op i bjergene/bakkerne for at trække vejret og slappe lidt af efter storbyens jag.

Jeg har valgt byen Sutri, der ikke ligger længere fra Rom end at turen kan gøres på små 3 kvarter, som min lille oase.

Sutri's historie kan føres helt tilbage til bronzealderen, men den er mest kendt som en betydningsfuld etrusker-by, hvor den spillede en stor rolle som et rigt centrum viet til landbruget, kunsten og handlen.

Den allierede sig med byen Veio for at kunne forsvare sig mod romerne, men fandt sin endelige skæbne ved romernes erobring i år 383 f. Kr.

Denne - min lille "hjemby" - skal jeg nok fortælle mere om her på Rom-guiden, men i første omgang vil jeg blot vise disse billeder.

Når der er så "mennesketomt" skyldes det ikke, at jeg har skræmt alle beboerne væk, men at billederne er taget under siestaen, hvor der er så stille, at man næsten kan høre sig selv trække vejret.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk