Til hovedsiden

Versione Italiana

Spisesteder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Nemi og Ristorante Il Ramo d'Oro

Udsigt til Nemi

Gade i Nemi

Ulla Kampmann

Her kunne der lyde en historie om Castelli Romani eller de vine og jordbær, som stedet er så kendt for!

Men nej, for når jeg tog til Nemi var det først og fremmest for at besøge Ulla Kampmann, der havde bosat sig her sammen med sin italienske mand.

Ulla og Fernando grundlagde det pragtfulde spisested "Il Ramo d'Oro", som blev regnet for en af områdets bedste restauranter.

Her sad vi så på terrassen med udsigt til Nemi-søen, der er et udslukt vulkankrater og spiste hjemmelavede fettuccini med porcini, risotto med jomfruhummer og dejligt mørt kød stegt på trækulsgrill, mens Ulla fortalte om livet i Nemi og alle sine projekter.

Som det måske vil være læseren af Rom-guide.dk bekendt tager jeg af og til til Rom med større og mindre hold, og efter nogle dage i storbyen, var det altid populært med en udflugt op i bjergene, hvor Nemi er en af de forholdsvis turistfri og uspolerede byer i en fornuftig afstand fra Rom.

På det øverste billede ser du selve Nemi fotograferet fra terrassen, på det næste billede er vi inde i den dejlige lille by, der stort set kun har een gade og på det sidste billede viser Ulla Kampmann nogle af sine talrige tegninger for et hold, som jeg besøgte hende med.

Desværre er Ulla gået bort, men byen og restauranten ligger der endnu.

Siden den helt vidunderlige, dejlige og energigivende Ulla forlod os har jeg ikke besøgt hverken Nemi eller Ristorante Il Ramo d'Oro.

Man kommer nemmest til Nemi i bil, men det kan også lade sig gøre med tog (FS) fra station Cinecittà på metrolinie A og herefter med bus. Turen tager en god times tid, men er bestemt rejsetiden værd!

Har du lyst til at bo i Nemi kan jeg anbefale Hotel Diana Park, som du finder et link til her til højre på siden. Læg mærke til de tilbagemeldinger der er fra tidligere gæster, som giver Hotel Dania Park topkarakter.

I Nemi ligger også Villa Dania, der er et dansk time-share-paradis ved Nemisøen, hvilket du kan læse mere om på linket her til højre på siden.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk