Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Monte Testaccio

Dette er en kunstig høj på 36 meter, der er blevet skabt ved at man i perioden år 140 f. kr. til år 250 e.kr. brugte området som losseplads og henkastede millioner af testae (fragmenter af de amfora'er, man brugte til at transportere varer i fra lagrene i nærheden).

Heraf kommer også navnet Testaccio.

På vej rundt om Monte Testaccio (på Via di Monte Testaccio) kan man se dette hus, der nærmest er bygget ind i bjerget, og i nr. 30 ligger Ristorante Checchino dal 1887, der hører til i den lidt dyrere ende.

Stedet er indrettet med gamle klosterborde under hvælvede lofter og har historisk tradition for at servere quinto quarto (indmad), som oprindeligt blev kasseret fra det gamle slagteri, der ligger overfor restauranten.

I dag er det en gourmetrestaurant med et stort spisekort og et ligeså stort vinudvalg, der hentes op fra vinkælderen, der er bygget ind i Monte Testaccio.

Ristorante Checchino dal  1887 har en hjemmeside, som finder her til højre på siden.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk