Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Pasquino

Marmorstatuen er en del af et større monument, og denne rest af monumentet, er anbragt på stedet af en skomager ved navn Pasquino, der havde sit værksted i nærheden.

Talefrihed var der ikke meget af under de romerske paver, så skomageren skrev satiriske bemærkninger til aktuelle begivenheder, og satte dem på statuen.

Andre romere fulgte efter, og det blev starten på "den talende statue". 

Trods faren for at blive opdaget og få en streng straf, hængte romerne deres bemærkninger op på statuen om natten, og på et tidspunkt "talte" Pasquino-statuen med en anden statue ved navn Marforio, der stod i Via del Campidoglio, men som nu er flyttet til gården i Palazzo Nuovo på Piazza del Campidoglio.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk