Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Trinità dei Monti

Med denne smukke udsigt over Rom overses Trinità dei Monti tit, og det er synd, for kirken, der er opført af franskmændene i 1495, er bestemt et besøg værd.

Her ses spor af et smukt sen-gotisk gitterværk i tværskibets hvælvinger og de forbundne sidekapeller er udsmykket med manieristiske malerier af bl.a. Daniele da Volterra, som var elev af Michelangelo, der blev sat til at male klæder på de nøgne figurer i "Dommedag" i Det Sixtinske Kapel, da pave Pius IV ikke kunne lide den nøgenhed Michelangelo præsenterede ham for.

I det andet kapel til venstre ser man også Michelangelo's påvirkning i de kraftige og muskuløse skikkelser, mens figurerne i det tredje kapel til højre mere er Rafael's stil med de yndefulde engle, der danser omkring Jomfru Maria.

Kirken har åbent dagligt fra kl. 10,00 - 12,30 og kl. 16,00 - 18,00

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk