Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santi Vincenzo e Anastasio

Over alle søjlerne til indgangen af Santi Vincenzo e Anastasio ses kardinal Raimondo Mazzarinos våben, da det var ham der bekostede Martino Longhi den Yngre's byggeri af kirken i 1650. 

I kirken kan man i apsis se en uhyggelig tradition bestående af en plakette, som fortæller hvilke paver, der har fået indmuret deres praecordia (en del af hjertet) i muren. 

Denne makabre indmuring af afdøde pavers hjerter startede i slutningen af det 16. årh. og fortsatte helt op til vor tid, hvor den blev forbudt af pave Pius X, der ikke ønskede at en del af ham skulle ende her for foden af Trevi-fontænen. 

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk