Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santi Bonifacio e Alessio

Kirken, der har en bemærkelsesværdig facade fra det 18 århundrede med 5 buer, cosmater-dør og -gulv og et klokketårn fra 1217, er opført i det 5. århundrede.

Santi Bonifacio e Alessio er viet til 2 oldkristne martyrer, der er begravet under hovedalteret , og byder på relikvier som en brønd fra Alessios barndomshjem og forbønners Madonna, der blev hjembragt fra Damaskus i det 10. århundrede.

Et sagn fortæller at den unge Alessio, der var søn af en meget rig senator, som boede på Aventin, flygtede for at blive pilgrim - og for at slippe for et arrangeret ægteskab

Da han mange år senere vendte hjem, endte han sine dage som tjener, uden at være blevet genkendt.

Man fandt ham under husets trappe, hvor han knugede manuskriptet til sin historie i sine hænder.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk