Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Sabina

Her er virkelig tale om en smuk kirke, som man bestemt ikke må gå forbi. Santa Sabina er grundlagt af Peter af Illyrien i år 422, og fremstår i sin smagfulde enkelthed fra begyndelsen af dette århundrede. 

De høje vinduer, prædikestolen, koret og biskoppens trone er fra det 9. århundrede , mens søjlegangens døre, der er udskåret i cyprestræ med motiver fra Bibelen, er fra det 5. århundrede. 

Kirken blev overdraget til dominikanerne i det 13. århundrede, og derfor kan man midt i kirken se gravstenen over ordenens første leder, Munoz de Zamora, der døde i år 1300.

Santa Sabina er en af Roms titulærkirker, hvilket du kan læse mere om ved at klikke her.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk