Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Maria in Campitelli

Denne barokkirke, der stod færdig i 1667, blev tegnet af Carlo Rainaldi, der var elev af Bernini og byder på et flot altertabernakel med spiralsøjler af Giovanni Antonio de Rossi, samt nogle smukke sidekapeller af Sebastiano Conca, Giovanni Battista Gaulli og Luca Giordano. 

Som mange andre kirker i Rom, har  Santa Maria in Campitelli en historie, der udspringer i tilbedelse, som løsning på et præcist problem. 

I dette tilfælde pesten, der hærgede Rom, og som man jo ikke havde nogen effektiv måde at bekæmpe. 

Mange romere bad om helbredelse til det hellige middelalder-ikon Jomfru Maria - Madonna del Portico, og da et voldsomt udbrud af pesten aftog i 1656, besluttede man at bygge en kirke, hvor man kunne opbevare ikonet. 

Kirken er åben dagligt kl. 7,00 - 12,00 og kl. 16,00 - 19,00

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk