Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Maria della Pace

Kirken bør besøges alene for at bese Rafael's berømte fresker af fire Sybiller og fire Profeter, der blev udført af hans elev Timoteo Viti i 1514 på bestilling fra en rig bankmand ved navn Agostino Chigi. 

Det fortælles, at en beruset soldat engang skulle have gennemboret brystet på en malet madonna på dette sted, og at det skulle have blødt fra billedet. 

Af denne grund opførte Pave Sixtus IV della Rovere kirken, så hun kunne hjælpe med af slutte krigen mod Tyrkiet. Krigen blev da også afsluttet og derfor fik kirken navnet Santa Maria della Pace. 

Kirken er af Baccio Pontelli, mens Bramante har æren for klosteret, der kom til i 1504. Endelig er søjlegangen af Pietro da Cortona, og den blev bygget på kirken i 1656.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk