Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Santa Cecilia in Trastevere

Først forsøgte man at skolde den stakkels Cecilia ihjel, men da dette ikke lykkedes valgte man at halshugge hende.

Kirken er opført på det sted, hvor Cecilia boede, og man kan se hendes hus og et romersk garveri under kirken, der har åbent mandag - lørdag kl. 7,30 - 11,30 og kl. 16,00 - 19,00 - samt søndag kl. 7,00 - 13,00.

Liget af Santa Cecilia, der er musikkens skytshelgen, var i mange år forsvundet, men blev så fundet ude i katakomberne ved San Callisto.

I det 9. årh. blev hun blevet begravet her af pave Paschalis I, der også ombyggede kirken.

Santa Cecilia har en smuk alterbaldakin af Arnolfo di Cambio, og i det tilstødende klosteret kan man bese den fantastiske fresko af Pietro Cavallini, som vi her viser i uddrag.

Santa Cecilia in Trastevere er titulærkirke, hvilket du kan læse mere om ved at klikke her.

Festa di Santa Cecilia:

Den 22. november fejres Santa Cecilia i Trastevere og i Katakomberne ved San Callisto.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk