Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Sant' Agnes in Agone

Den kirke, man kan se i dag, er bestilt af pave Innocens X i 1652 og blev påbegyndt af Girolamo og Carlo Rainaldi (far og søn), der senere blev afløst af Borromini, som afsluttede arbejdet i 1657.

Det siges, at kirken er bygget på fundamentet af det bordel, hvor en ung pige ved navn Agnes i år 304 blev fremstillet nøgen for at få hende at afsværge sin tro.

I krypten kan man se et relief, der viser miraklet om, hvordan hendes hår voksede ud og dækkede hendes krop.Den stakkels pige led martyrdøden og ligger begravet i katakomberne under Sant' Agnese fuori le Mura i Via Nomentana 349.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk