Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

San Salvatore in Lauro

I oldtiden lå her en laurbærlund, og det er derfor kirken hedder ”in Lauro”.

Kirken blev opført i 1600-tallet af Ottaviano Mascherino. Som tilbygninger blev sakristiet og klokketårnet tilføjet to århundrede senere af Nicola Salvi, der også er mester for Trevi-fontænen.

Kirken har Pietro da Cortona’s første større arbejde – altertavlen, der forestiller Jesu fødsel.

Ved kirken finder man San Giorgio-klostret, der har en flot renæssance-klostergang, et fresko-udsmykket refektorium og et monument for pave Eugenius IV,

der boede her, da den tidligere Peters-kirke blev revet ned.

Pave Eugenius IV brugte mange penge i levende live – bl.a. på sin guldtiara, men bad om at få en enkel og jævn begravelse, blot han blev bisat ved siden af sin forgænger pave Eugenius III.

I 1669 blev kirken sæde for Picenernes Broderskab, der på grund af deres loyalitet overfor paven blev brugt som soldater og skatteopkrævere.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk