Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

San Pietro in Vincoli

Vincoli betyder kæder, og i San Pietro in Vincoli har man som relikvie de kæder, Sankt Peter blev holdt fanget med i Mamertiner-fængslet. 

I det 5. årh. havde kejserinde Eudoxia anbragt den ene kæde i en kirke i Konstantinopel, mens den anden blev opbevaret hos paven i Rom. 

Da pave Leo I senere modtog den anden kæde, skete der det under, at de lænkede sig sammen til én kæde, og så måtte paven naturligvis bygge San Pietro in Vincoli, hvor man den dag i dag kan bese Sankt Peters kæder i et skrin under alteret. 

Udover Sankt Peters kæder byder kirken også på Michelangelo's grav til pave Julius II, som han aldrig blev helt færdig med, da han paven blev mere interesseret i at få færdiggjort byggeriet af den nye Peters-kirke. 

Efter pavens død genoptog Michelangelo arbejdet i San Pietro in Vincoli, men igen blev han stoppet. Denne gang af pave Paul III, som satte Michelangelo i gang med det berømte loft i Det Sixtinske Kapel. 

Således blev arbejdet aldrig gjort færdigt, hvilket er grunden til de tomme nicher.

San Pietro in Vincoli er titulærkirke, hvilket du kan læse mere om ved at klikke her.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk