Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

San Pietro in Montorio

Kirken er opført nær det sted, hvor man mener af St. Peter blev korsfæstet og San Pietro in Montorio betyder da også St. Peters Kirke på det Gyldne Bjerg.

San Pietro in Montorio blev ombygget i det 15. årh. og blev udsmykket af nogle af Michelangelo's elever.

Alterbilledet, der forestiller Jesu dåb er af Giorgio Vasari, ligesom man ved De Raymondi-gravene kan se arbejder af Bernini.

Inde bag San Pietro in Montorio finder man det unikke Tempietto, der blev fuldført i 1502 af Bramante og som er den første renæssancebygning i Rom.

Søjlerne til det lille tempel til ære for St. Peter er i dorisk stil og over søjlerne ses en frise og en fin balustrade.  Der er adgang til San Pietro in Montorio og Tempietto kl. 9,00 - 12,00 og 16,00 - 18,00

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk