Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

San Lorenzo in Lucina

Det siges at kirken er bygget ovenpå en brønd viet til Juno, der var kvindernes beskytter, men det er sikkert, at den er et af de ældste steder, hvor kristne holdt gudstjeneste i Rom.

I det 12. årh. blev kirken ombygget og fik det ydre, som man kan se i dag, hvor der er benyttet søjler hentet på Forum Romanum til at bære den udekorerede gavl.

Indvendigt er kirken stort set fra det 17. årh. og har nogle fine buster af Bernini i det såkaldte Fonsecakapel samt et monument over Nicolas Poussin, der blev begravet i kirken i 1655. 

San Lorenzo in Lucina er titulærkirke, hvilket du kan læse mere om ved at klikke her.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk