Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

San Giovanni dei Fiorentini

Det tog over et århundrede at bygge denne kirke til den florentinske menighed, som pave Leo X ønskede skulle vise at Firenze var Rom kulturel overlegen.

Kirken blev påbegyndt i det 16. årh. og havde Antonio da Sangallo den Yngre som hovedarkitekt, mens den aflange kuppel er Carlo Maderno's værk.

Kirken er dekoreret af toskanske kunstnere – med undtagelse af statuen af San Giovannino, der er udført af sicilianeren Mino del Reame i det 15. årh.

Man kunne også kalde kirken for ”dyrenes kirke”, for det er den eneste kirke i Rom, hvor man må medbringe husdyr – og til påske velsignes lam i kirken.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk