Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

San Clemente

Man sagde i sin tid, at der var flere kirker i Rom, end der var dage i året. Det er længe siden, og byen er gennem århundreder vokset, så der nu er flere millioner indbyggere og kirkernes antal er mere end tusinde!

En af de kirker, der er med til at øge antallet, er San Clemente, der alene tegner sig for tre – eller skulle man sige 4 kirker, for de tre er bygget på grundstenene af et antikt romersk hus, hvis ejer tilbad guden Mitras, og havde et lille kapel til hans ære.

Den ældste af de kristne kirker ligger tretten meter under det nuværende gadeplan, og er opført i år 200, den næste kirke er opført i år 313, men blev først fuldført 200 år senere af pave Johannes II.

Den tredje og øverste kirke blev opført mellem 1085 og 1099. Da den stod færdig blev den straks benyttet til den konklave, som valgte Pasquale II til pave.

Der er mange ting, at se i San Clemente. I den mellemste kirke findes en af de mere muntre sider! Her ses nemlig en freske, der som hovedmotiv har San Clement, der forretter messe, mens tre arbejdere – under opsyn af en arbejdsleder – flytter en søjle. Af en indskrift fremgår det, at arbejdslederen råber:  Fa li de reto co lo palo, Carvoncelle, Albertel trai. Fili delle pute traite”. ”Løft den med stangen, Carvoncelle, og du Albertel, træk! Træk i skøgeunger”.

San Clemente er titulærkirke, hvilket du kan læse mere om ved at klikke her.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk