Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Oratorio dei Filippini

Da Lige ved siden af Chiesa Nuova finder man Oratorio dei Filippini, der er et kloster med udgangspunkt i Filippo Neri’s lære.

Filippo Neri, der oprindeligt var lærer, kom til Rom som 18-årig i en periode, hvor byen var hærget af pesten.

Religiøse stridigheder og økonomisk nedgang efter plyndringerne i 1527, var medvirkende til at Filippo Neri – sammen med Ignazio di Loyola – forsøgte at genoplive byens åndelige liv.

Filippo Neri dannede dette broderskab i 1575, hvor medlemmerne af ordenen kaldes filippinerne, og udtrykket "oratorium" stammer fra de gudstjenester, som man holdt i bygningen, hvor der blev sunget religiøse tekster af solostemmer og kor.

Den specielle buede murstensfacade blev bygget af Borromini i midten af 1600-tallet.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk