Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Chiesa Nuova

Kirken er påbegyndt i 1575 af Matteo da Città di Castello og arbejdet blev afsluttet af Martino Longhi den Ældre. Kirken blev indviet i 1599, selvom facaden, som Fausto Rughesi har stået for, først blev færdig i 1606.

Kirken er tilegnet helgenen San Filippo Neri, der var en meget ukonventionel reformator, som forlangte, at hans tilhængere skulle ydmyge sig offentligt. Således fik han romerske adelsmænd til at gå gennem byens gader iført laser og pjalter. 

Han fik også byens aristokrater til at arbejde med på bygningen af sin kirke, der med hjælp fra pave Gregor XIII afløste den gamle middelalderkirke Santa Maria in Vallicella og blev kaldt Chiesa Nuova (den nye kirke).

Direkte mod San Filippo Neri’s ønsker blev kirken – efter hans død – udsmykket af Pietro da Cortona, der brugte næsten 20 år på freskerne i skibet, kuplen og apsis.

Kirken har også nogle flotte malerier af Rubens: Madonna med englene (over alteret), Helgenerne Gregorius, Maurus og Papias (til venstre for alteret).

San Filippo Neri ligger begravet i et kapel til venstre for altret.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk