Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

De blå nonner

Nonneordenen, hvis officielle navn er Suore di Maria Reparatrice, S.M.R. er stiftet i 1858 af Emilie d'Oultremont (1818-1878) under stærk åndelig inspiration fra jesuitterne.

Ordenen er blevet mest kendt for sit store missionsarbejde, især i Indien, hvor Mother Theresa, der tilhørte ordenen, ledede dette arbejde.

Ordenens general-congreation ligger som nabo til kirken S. Croce e S. Bonaventura dei Lucchesi, der tilhører ordenen, og som samtidig er regionalkirke for byen Lucca i Toscana.

Tidligere sang nonnerne dagligt i kirken, men det gør de ikke længere, da dette blev et så stort tilløbsstykke med alt for mange turister, at nonnerne valgte at ophører med sangen.

Sangen er dog ikke helt forstummet, da man stadig kan høre nonnerne synge i kirken på officielle og meget religiøse ceremonielle fest- og navnedage som f.eks. St. Bonaventura d. 15 juli, Det Hellige Kors d. 14. september og Beate Maria di Gesu d. 11. oktober.

Tager du forbi en af disse dage, så lov os, at deltage diskret i arrangementet, så ikke også disse dage går over i historien.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk