Til hovedsiden

Versione Italiana

Seværdigheder i Rom 

Rom-guide.dk er Danmarks store internetportal til Rom. Her kan du finde hoteller, lejligheder og andre overnatningstilbud, omtale af byens seværdigheder og mange praktiske oplysninger til brug for den kommende rejse.

Cestius-pyramiden

Ved den imponerende Porta San Paolo, i en åbning i den aurelianske mur - ind mod den protestantiske kirkegård, ligger Cestius-pyramiden - eller Cestus-pyramiden om man vil.

Den blev bygget i år 12 før Kristus som gravplads for Caius Cestius, der var folketribun og prætor (overordnet romersk embedsmand).

Cestius var en meget populær mand, og da han døde svor Rom's indbyggere, at de - før der var gået et år - ville bygge en grav, som til evig tid skulle bevare hans navn.

Som det fremgår af indskriften, tog det 330 dage at opføre pyramiden.

Ved forberedelserne til denne omtale, fandt vi et sjovt gammelt foto, som du kan se ved at klikke på billedet af pyramiden.

HK

Find rundt på Rom-guide.dk

Ude til højre på siden finder du en linkfortegnelse med emner indenfor den kategori denne side omhandler. Efter disse link er der henvisning til nogle af de overordnede emner på Rom-guide.dk og sidst på listen kan du finde link, der fører dig tilbage til "hovedsiden" og til vort omfattende index, hvor alle sider på Rom-guide.dk er nævnt.

Skulle du ved brug af Rom-guide.dk finde uvirksomme link, bliver vi meget glade, hvis du skriver til os.

Rom-guide.dk